Att åka semester ät utan tvekan ett av de allra trevligaste inslagen här i livet. Att bara få packa väskan och ta semester några veckor, vem säger nej till det? Inte jag i alla fall. Det är ju så skönt att bara få åka iväg och koppla av allting som sker här hemma. Äta på goda restauranger, köpa sprit som är billig och bara sola tills man känner sig fräsch och brun.

Det råder alltså ingen tvekan om alla de fördelar som finns med att åka till utlandet och se lite annan kultur.Tänk att bara kunna sitta på ett härligt café med härliga människor. Snacka lite skit och utbyta erfarenheter här i livet. Det är livskvalité enligt mig själv, och jag tror att många av er skulle hålla med mig om det.

För visst är det uppfriskande att få uppleva ett annat land och dess spännande kultur? Och i många fall så behöver man inte åka särskilt långt för att få uppleva denna känsla av nytt liv. Framförallt att få uppleva ett varmare och annorlunda klimat. Tänk att vi i Europa egentligen inte behöver åka så långt för att få lite värme, och ändå känns det som om att vi i Sverige bor i ett Isberg med massa kalla och tråkiga människor.

Nej, man borde helt enkelt uppskatta andra kulturer mer och framförallt den underbara cafékulturen som finns.  Det blir nog till att skaffa sig en liten stuga nära Medelhavet. Först då får man nog den livskvalitén man söker.