För er som inte visste så är fika faktiskt ett svenskt påhitt och det är bara i Sverige som vi faktiskt använder detta ord. Många välutbildade turister åker till Sverige med just vetskapen att fika är ett svenskt fenomen man bara gör i Sverige. Men visst går det att fika i andra länder också, men då använder man sig troligtvis av andra uttryck som ”have a coffe” eller ” have a drink”. Men ordet fika är nästintill omöjligt att översätta på engelska eller på andra språk överhuvudtaget.

Så oavsett vad, kan man givetvis fika världen över också. Och det råder ingen tvekan om att världen och alla dess spännande städer har mysiga fikaställen att bjuda på.  Den kunniga resesajten flygstart rekommenderar varm att fly til New York, endast med målet att fika sig igenom hela sin resa.

Och visst kan det här låter lite knäppt? Att fika sig igenom en hel vistelse när man befinner sig i en världsstad som denna. Men faktum är att bara genom att besöka alla mysiga fik, så besöker du även olika stadsdelar och får se en hel del du inte hade sett om du bara besökte de klassiska turist områdena.

Så tveka nu inte att sätta på dig promenadvänliga skor och bege dig ut på fikajakt. Varför inte besöka det trendiga Meatpacking District eller det välbärgade Upper East Side? Detta är är bara några av de möjligheter som erbjuds när du kommer till det stora äpplet.