Cigarrer är något som funnits i många år, och nästan alltid så har det förknippats med vuxennjutning och det dekadenta livet. Och inte är ju det särskilt konstigt med tanke på hur dyra och exklusiva många cigarrer kan vara. De flesta måste man ofta köpa i särskilda butiker, där man kan finna stora hyllor endast fyllda med cigarrer av olika slag och märken.

I alla tider har man förknippat cigarrer med Cuba, just eftersom att de flesta stora och erkända cigarrerna tillverkas just här. Och kanske är det just därför som cigarrerna alltid ansetts vara så speciella och eftertraktade, för att de kommer ifrån just Cuba.

Förr i tiden så kunde Cubanska cigarrer anses vara mycket dekadenta och a anmärkningsvärda, och det vara bara de rikaste snubbarna som rökte en äkta cubansk cigarr. Nu för tiden så har cigarrer kommit att symboliserar firande, och det är ofta man ser folk tar fram en cigarr när något ska firas. Det kan vara allt ifrån att en affär har gått i låst eller kanske att någon har blivit pappa. Finns det en anledning att fira, ja, då finns det en anledning till att röka cigarr.