Förr om åren så var det nästintill omöjligt att få tag på nyttig mat ute på restauranger och caféer. Men med dagens nyttighetsvåg så har restaurangbranschen kommit att bli allt bättre på detta. Nu för tiden så är det nämligen inte alls svårt att få tag på nyttig och hälsosam mat ute på restaurangerna, och det är många caféer som uteslutet har som mål att servera nyttig mat till sina besökare.

Alla känner troligtvis till begreppet fast food och vad det innebär. Fast food står givetvis för snabbmat, och de flesta brukar då tänka på mat från McDonalds, korvkiosken eller Pizza Hut. Men varför ska egentligen snabbmat behöva vara onyttig? Just detta började man fundera på för några år sedan, och tack vare detta så har man utvecklat ett bergepp som heter Slow food.  Detta är som de flesta förstår bra och hälsosam mat som är lika lätttillgänglig som snabbmaten. Det kan vara allt från GI mat till olika lågaklorivarianter.

Många av dessa rätterna är baserade på folkets egna GI middagstips eller andra spännande förslag på rätter. I Stockholm så finns det hru många ställen som hestl som erbjuder god mat och som samtidigt är hälsosamt. Till och med hamburgerkedjan MAX erbjuder hamburgare enligt GI metoden. Tänk att vi skulle få se nyttig snabbmat? Det kunde man aldrig tro för några år sedan.